Iets over mij. 

Dag allemaal, ik ben Jos, een enthousiaste techneut met een passie voor zowel bouwkunde als werktuigbouwkunde. Ik ben inmiddels 36 jaar oud en combineer mijn fulltime baan als ingenieur met mijn liefde voor restauratie van Jieldé lampen. 

Tien jaar geleden behaalde ik mijn diploma in Bouwkunde, en in de zomer van 2020 voegde ik daar een diploma in Werktuigbouwkunde aan toe. Maar er is nog een ander aspect van mijn leven dat me kenmerkt, en dat is mijn geliefde Volkswagen Kever, die ik liefkozend Bob noem. Hij stamt uit 1970 en heeft de prachtige kleur Savannah Beige. Bob is de allereerste auto die ik ooit kocht en hij zal hopelijk voor altijd een deel van mijn leven blijven uitmaken. In de loop der jaren heb ik Bob niet helemaal standaard gelaten; ik heb hem voorzien van een krachtigere motor, bredere spatborden, verlaagd met fraaie velgen en enkele technische upgrades. Kortom, een echte liefhebber van techniek!

Mijn fascinatie voor de Jieldé lamp begon ooit met het restaureren van kleine atelierlampen uit Frankrijk. Deze lampen hebben jarenlang dienstgedaan in werkplaatsen, kantoren, fabrieken en ateliers. Maar op een gegeven moment belanden ze in vergetelheid, verstopt in schuren en zolders. Wanneer ze weer tevoorschijn komen, zijn ze vaak niet meer dan een stel verroeste metalen stangen met versleten bedrading. Ontbrekende onderdelen, afgebroken bouten en kapotte lampenkapjes – maar vooral gevaarlijk versleten bedrading. Er is dan geen andere optie dan ze volledig te demonteren, te restaureren, alle onderdelen grondig te controleren en ze te voorzien van nieuwe bekabeling.

Al snel raakte ik gefascineerd door de kwaliteit van Franse lampen, waaronder Gras, Jieldé, Mazda, Ki-e-Klair en later de Duitse lichtbronnen zoals Rademacher, Siemens en Midgard. 

Ik geniet er enorm van om te zien hoe deze lampen een nieuw thuis vinden bij hun gelukkige eigenaars. Dus als een van mijn lampen bij jou terecht is gekomen, laat het me weten! 

Ik nodig je graag uit om mijn lampen te bekijken en te bewonderen. Als je ze in het echt wilt zien, aarzel dan niet om contact met me op te nemen voor een bezoek in Nederland, in het Unesco-dorp Veenhuizen. 

Veel kijkplezier!

Met vriendelijke groet,

Jos

Legal imprint

Terms & Conditions and Right of Withdrawal

For extrajudicial settlements of consumer disputes, the European Union has launched an online platform ("ODR platform"):

https://ec.europa.eu/consumers/odr